「Cream of tartar」というものを使用したいのですが、
・日本ではどのような商品名になっているのか
・どのようなお店なら置いてあるのか
・使用しない場合の代用品
などを教えて頂けますか?
Cream of tartar, more technically known as potassium hydrogen tartrate, is a fine white powder with many culinary applications.
http://bakingbites.com/2008/07/what-is-cream-of-tartar/
"potassium hydrogen tartrate" というのは「L-酒石酸水素カリウム」
酒石酸水素カリウム - Wikipedia
Amazon で売ってます。
こちらも。
http://www.tomizawa.co.jp/shop/g/g00225100/
お菓子作りでは、以下のように使うらしい。
It is an acid and it is often used as a major component in baking powder, combined with baking soda to react when the mixture is moistened to ensure that baked goods will rise well. Although it is an acid, the cream of tartar and the baking soda will not react when dry, so the entire reaction is saved for the mixing bowl and the oven. More visibly, since most of us do not mix our own baking powder, cream of tartar is used as a stabilizing agent and is added to beaten egg whites to increase their stability and volume.
http://bakingbites.com/2008/07/what-is-cream-of-tartar/
ベーキングパウダーに混ぜて使う場合の代用品としては、重曹になるのだと思います。
メレンゲをふわっとしたままにさせる場合の代用品は、メレンゲの安定剤、というのが売ってます。
http://store.tfoods.com/Contents/pickup/ina_c300/ina_c300.aspx
レモン汁や砂糖を入れるのも、同じ効果を期待してのことのようです。
また、弱酸性で安定する性質を持つので、少量のレモン汁などを加えると、離水しにくくなる。
メレンゲ (菓子) - Wikipedia
...
菓子作りにおいては、味だけではなく緩衝材として砂糖を加えることにより、耐熱性、耐酸性を上げ、さらに離水を防止させている。
Cream of tartar, more technically known as potassium hydrogen tartrate, is a fine white powder with many culinary applications.
http://bakingbites.com/2008/07/what-is-cream-of-tartar/
"potassium hydrogen tartrate" というのは「L-酒石酸水素カリウム」
酒石酸水素カリウム - Wikipedia
Amazon で売ってます。
こちらも。
http://www.tomizawa.co.jp/shop/g/g00225100/
お菓子作りでは、以下のように使うらしい。
It is an acid and it is often used as a major component in baking powder, combined with baking soda to react when the mixture is moistened to ensure that baked goods will rise well. Although it is an acid, the cream of tartar and the baking soda will not react when dry, so the entire reaction is saved for the mixing bowl and the oven. More visibly, since most of us do not mix our own baking powder, cream of tartar is used as a stabilizing agent and is added to beaten egg whites to increase their stability and volume.
http://bakingbites.com/2008/07/what-is-cream-of-tartar/
ベーキングパウダーに混ぜて使う場合の代用品としては、重曹になるのだと思います。
メレンゲをふわっとしたままにさせる場合の代用品は、メレンゲの安定剤、というのが売ってます。
http://store.tfoods.com/Contents/pickup/ina_c300/ina_c300.aspx
レモン汁や砂糖を入れるのも、同じ効果を期待してのことのようです。
また、弱酸性で安定する性質を持つので、少量のレモン汁などを加えると、離水しにくくなる。
メレンゲ (菓子) - Wikipedia
...
菓子作りにおいては、味だけではなく緩衝材として砂糖を加えることにより、耐熱性、耐酸性を上げ、さらに離水を防止させている。
メレンゲの安定剤!それは珍しいモノがありますねえ…
色々な情報有難う御座います!
大変お勉強になりました。
メレンゲの安定剤!それは珍しいモノがありますねえ…
2014/02/04 14:57:38色々な情報有難う御座います!
大変お勉強になりました。